Vi har fått blogg

Hei

Vi er endelig på nett! Dette er det første inlegget vårt på denne bloggen. Utover uken vil vi legge ut bilder og oppdatere litt om hva vi holder på med. Vi har akkurat startet et spinneri i Selbu. Maskinene kom fra Wales for noen uker siden og vi har brukt tiden siden da til å bli kjent med maskinene og utvikle garn. Følg oss på bloggen for å se hva vi holder på med.

Selbu spinneri er Norges eneste mini-spinneri som baserer seg på foredling av ull fra de tradisjonelle norske sauerasene. Disse rasene har god og spennende ull i mange flotte farger. Dessverre betaler ikke verdensmarkedet eller de store norske spinneriene noen god pris for naturfarget ull, fordi den passer dårlig inn i de store industrelle prosessene deres. I vårt lille spinneri derimot, kan vi lage ullprodukter og garn av små mengder ull, helt ned i 5kg av hver farge. Vi tilbyr de som har de gamle rasene å få leiespinne ull fra egne dyr, enten hver saueeier for seg eller i et sammarbeid, for eksempel innenfor raselagene. Vi har laget en hjemmeside www.selbu-spinneri.no hvor vi etterhvert kommer til å ha nettbutikk for garn og andre produkter, og på den kan du finne mer informasjon om spinneriet og om sauerasene vi spinner ull ifra. Her i bloggen vår vil vi fortelle om det vi jobber med og etterhvert om strikkeplagg og andre ting vi lager når vi utforsker ulla fra de ulike rasene og egenskapene hos ulla fra de ulike dyra. Har du lyst til å følge med på dette?

Vårt første håndstrikkegarn fra Ellens villsauer nær Stiklestad. Denne sauen er stålblå, dekkhårene er svarte mens underulla er gråblå. Det ble et mykt, tykt garn. Foto: Marte Svorkmo Espelien

Villsauen har god og varm ull med litt dekkhår slik at den er litt vannavvisende. Denne ulla er velegnet til ytterplagg. Foto: Marte Svorkmo Espelien

2 thoughts on “Vi har fått blogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s