Reise til Wales for å bli kjent med spinneriet vårt

Vi bestemte oss tidlig for å få tak i et mini-spinneri fra Belfast mini-mills i Canada www.minimills.net – det eneste alternativet når det gjelder spinnerier for liten skala. Vi kontaktet dem og fikk raskt en mail der de fortalte at det fantes et brukt spinneri i Wales som de nettopp hadde taksert og som ville passe godt for oss. Dermed bestemte vi oss raskt for å reise til Wales for å se på spinneriet.

Huset til Celia og Michael ligger i en frodig dalside i Wales, med roser og urter i overflod. Norweft var deres alpakkaspinneri, hovedsaklig basert på leiespinning. Årsaken til at de skulle selge spinneriet, var at de ville pensjonere seg.

Celia vasker ull i vaskemaskinen. Maskinen er spesiallaget for vask av ull og er en del av maskinene i spinneriet.

En alpakka-unge (cria) er utrolig søt og sjarmerende, men ikke spesielt kjælen. Ull fra en alpakka kan spinnes i minispinneriet til garn nok til en genser.

Michael viser fram plukkeren. Denne maskinen river ullfibrene ifra hverandre slik at de er klare for rensing og karding.

Suri-alpakka har en silkeaktig pels og en pussig sveis. Denne damen er også en stor personlighet - slik alpakkaene gjerne er.

Frida Tove drikker te i vinterhagen hos Celia og Michael på ekte britisk vis. Frida Tove er daglig leder i Selbu spinneri og ullfrelst.

Det er vakkert i Wales – vi ble på alle måter behandlet godt med gode måltid, godt vær og godt selskap hos vårt gjestfrie vertskap.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s