Spinneriet kommer til Selbu

Frida Tove, Maren og jeg begynte å jobbe i Selbu spinneri i begynnelsen av januar 2011. Før jul hadde Maren reist rundt og hentet ull fra saueeiere som ville samarbeide med oss og hjelpe oss igang. Det første vi gjorde var derfor å sortere denne ulla. det gjorde vi på brannstasjonen i Selbu mens vi ventet på at spinneriet skulle komme fra Wales og mens snekkere, elektrikere og rørlegger gjorde seg ferdig i Myrstadbygget på Tømra hvor selve spinneriet skulle installeres.

Frida Tove og Maren sorterer ull på brannstasjonen i Selbu.

Så, helt i begynnelsen av februar, kom spinneriet. Det ble pakket ned av Graham fra Belfast mini-mills som kom fra Canada for å sikre at spinneriet kunne transporteres forsvarlig. Så krysset spinneriet Nordsjøen i lasteskip, og på havna i Trondheim ble containeren inspisert og fortollet før den reiste på bil til Selbu. Graham fulgte med og organiserte utpakkingen i Myrstadbygget. Frida Toves mann, Johannes, stilte med traktor og pallegaffel – og det var en meget spennende prosess å få maskinene inn gjennom den trange døra.

Johannes stilte opp med traktor

Det var litt trangt i døra.

Der inne møtte vi neste problem – kardeverket var så tungt at pallejekken gikk rett igjennom gulvet da vi skulle trille maskinen inn!

Den første maskinen er i hus.

Bortsett fra dette uhellet gikk innlastingen ganske bra, synes vi, og snart var vi igang med å prøve maskinene. Graham lærte oss veldig mye på kort tid, det var ti meget intense dager sammen med han.

Endelig kunne vi veie vårt første garn.

Vi benyttet likevel anledningen til å vise han litt av Trondheim og inviterte han på middag i byen og hjemme hos oss.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s