Om Ullforedling

1. Spelull på vei inn i fiberseparatoren for å fjerne dekkhår. 2. Ulla kommer ut fra kardeverket som en ”pølse”. 3. Deretter går den til en ”strekkemaskin” som legger fibrene parallelt og klargjør ulla til spinnemaskinen. 4. Spinnemaskinen spinner en tråd. Vi kan regulere hvor tykk denne tråden skal være. Etter spinnemaskinen tvinnes trådene sammen til totråds, tretråds eller firetråds garn. Foto: Marte Svorkmo Espelien

1. Villsauen har tykk ull som holder den varm så den kan gå ute hele året. 2. Uvasket ull inneholder mye fett som må vaskes ut før den kan kardes og spinnes. 3. Ulla kommer ut fra kardeverket som en ”pølse”, denne går så gjennom en maskin som strekker den og legger fibrene parallelt. 4. Deretter går turen til spinnemaskinen og så til tvinnemaskinen. Foto: Marte Svorkmo Espelien

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s