Noen av produktene våre

1.Garn av villsau også kalt gammelnorsk sau. 2. Garn av gammelnorsk spelsau. 3. Noen av våre garnprodukter. 4. Garn av norsk merino. Foto: Marte Svorkmo Espelien

1.Garn av villsau eller gammel norsk sau finnes i mange ulike gråtoner samt hvit-grått. Det garnet vi har spunnet til nå, er tykt og velegnet til ytterplagg som gensere, sokker, votter og kanskje luer. Mykheten vil variere noe med kvaliteten på den ulla vi får inn. Det er korte dekkhår i garnet, og dekkhårene kan ha en annen farge enn ulla. Dekkhårene gir økt slite styrke og gjør garnet vannavvisende.

2. Garn av gammelnorsk spelsau er mykt og varmt, med et innslag av ganske lange dekkhår som ofte har en annen farge enn ulla i garnet. Dette gir en spesiell farge-effekt. Dette to-tråds garnet er ganske tykt og er velegnet i ytterplagg som gensere, jakker og votter. Garnet finnes i beige-toner, brunt og gråtoner samt hvitt.

4. Garn av norsk merinosau fra Budal. Merinosauen i Budal har beitet i fjellene og levde et fritt og godt liv. Ulla er like finfibret som hos annen merino, dette gjør garnet svært mykt og spenstig. Vi kommer til å spinne litt ren merino i en ganske tynn kvalitet til finere plagg – ellers er merino velegnet til blanding med andre fine fibre, som hundefiber, angorakanin og alpakka.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s