Åpning av utstillingen «Ta det personlig» på Kulturhistorisk museum i Oslo

Selbu spinneri har vært med på åpning av utstilling av Lendbre kjortelen og rekonstruksjonen i Oslo. Det er gøy å se rekonstruksjonen som vi har jobbet så mye med! Tidseksperimentet vi inviterte til på facebook om spinning på håndten fikk en helt monter, det ble veldig flott, og vi fikk vist fram garnet som ble spunnet. Se mer info om utstillingen her.utstillinghele

nykjortel

tidseksp

Museumsbutikken selger garn og andre produkt fra oss. Du kan kjøpe materialpakke til nålebinding. Pakken passer for nybegynnere, og er utviklet av Marit Veflingstad Rød.

museumsbutikken1

nålebogvott

På utstillingen vises også for første gang fram stoffet i prosjektet «Vikinggull». De første skissene til noen av de utvalgte designerne er også stilt ut her. Designernes arbeid med stoffet vil vises i andre sammenheng seinere, men her får du et inntrykk av prosessen! Mens vi i rekonstruksjonen brukte ull fra Gammel norsk sau eller villsau som den ofte kalles, brukte vi i Vikinggull Gammel norsk spælsau – en sauerase som kanskje så sin spede begynnelse i jernalderen da vikingene begynte å veve stekstiler for dekorasjon.

vikinggull

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s