Big knit med ryegarn!

DSC_0204 (2)

Strikk en deilig sengeforlegger i vårt ryegarn! Teppet på bildet måler 46×106 cm, er strikket på pinne nummer 15, og det gikk med ca 1300 g garn. Du kan gjerne strikke den større, mål der du skal ha den først, så du kan tilpasse størrelsen. Under finner du oppskrift på det avbildede teppet. Garnet kan bestilles i nettbutikken vår.

Sengeforleggeren strikkes slik:

Legg opp 21 m på pinne nummer 15. Strikk frem og tilbake rillestrikk til arbeidet måler 100 cm. Fell av.

Tips når du strikker med ryegarn:

Ryegarnet er veldig tykt, og må derfor skjøtes på en spesiell måte. Dra litt i hver ende som skal skjøtes, sånn at ulla trekkes et stykke forbi kjernen. Legg den nye tråden ved siden av den gamle tråden, så de overlapper med ca 20 cm og strikk dem sammen til du kun strikker med den nye tråden. Endene ved start og slutt kan du rett og slett lure inn ved å stikke fingrene mellom maskene og dra tråden på plass så den skjules.

 

One thought on “Big knit med ryegarn!

  1. Tilbaketråkk: Et lite big knit | Selbu Spinneri

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s