Kurs og aktiviteter

Aktivitetskalender 2019

Helga 5. og 6. januar 2019: helgekurs i toving og spinning Info om kurs i toving og spinning 2019

Lørdag 17. november 2018: Praktisk kurs i ullsortering Info om kurs i praktisk ullsortering 2018

Husk å være tidlig ute med påmelding, da vi har begrenset antall deltakere på hvert kurs, så alle skal få mest mulig ut av kurset. Ved alle kurs og aktiviteter tar vi forbehold om endringer ved for få påmeldte.

Kurs

Vi holder kurs i strikking, toving og spinning. Vi arrangerer ullkvelder hvor alle er velkommen til å prøve seg fram med spennende håndarbeid. Vi vil også holde egne kurs for barn og ungdom. Ta kontakt hvis du ønsker å ta med barnehagen eller skoleklassen hit. I kalenderen legger vi ut planlagte arrangementer. Ta kontakt med oss dersom du ønsker andre typer kurs eller har lyst til å bidra på noen av kursene. Vi vil gjerne samarbeide med lag og foreninger om kurs og inspirasjonskvelder – om ditt lag vil, kan vi lage noe sammen.

Kursene blir holdt av oss på de felt vi har kompetanse på selv, men ellers vil vi samarbeide med kursledere innenfor mange felt. Vi holder kurs i skinnfellsøm i samarbeid med Nord-Norsk Pensjonistskole.

Med midler fra KIL (kompetanseutvikling i landbruket) har vi laget kurs for saueeiere med de gamle sauerasene. Vi har laget et utvidet klipperkurs med fokus på ullforedling, samt temakurs om ull-egenskaper hos de ulike sauerasene. Mer informasjon om dette kommer. Kontakt oss om dette er av interesse for deg.

Inspirasjonskvelder

Den første inspirasjonskvelden holdt vi for lærere ved Skjetlein vgs i september. Lærerne jobber på prosjektet «fra ull til designplagg» som er et tverrfaglig undervisningsopplegg ved skolen i år. Inspirasjonskvelden ble brukt til å prøve ut forskjellige teknikker innen ullforedling. Vi tovet et digert teppe med sauemotiv i tovemaskinen, og vi prøvde oss på spinning med håndten og rokk. Inspirasjonskveldene vil annonseres her på hjemmesiden dersom de er åpne for alle. Ellers lager vi slike kvelder på bestilling med ulike tema.