Garn

Nye navn!

Vi har endelig laget navn på garnene våre! Det vi før kalte totrådsgarn, med anbefalt pinnenummer 3-3,5, heter nå Gimre. Tretrådsgarnet heter Søye. Vamsegarnet heter nå Vedde.

Husk at fargen kan avvike fra bildet, og at fargen varierer mellom forskjellige partier.

Bestilling foregår ved å fylle ut skjemaet nederst på siden, og du får faktura i posten sammen med varene. For å bestille, kopierer du bildeteksten på de varene du ønsker, og skriver hvilket antall du ønsker av hver vare, og leveringsadresse. Fyll ut skjemaet nedenfor, eller send en mail til post@selbuspinneri.no

Har du spørsmål om kjøp i nettbutikken? Ta kontakt på mail: post@selbuspinneri.no

NB! Husk at porto og håndtering kommer i tillegg ved bestilling i nettbutikken.

KRUS garnet (Gammel Selbu spunnet hos Hillesvåg)

Prøv vårt KRUS garn! KRUS er et stort nasjonalt prosjekt med fokus på økt bruk av norsk ull. Vi har sortert ut spesielt langfibret høstull fra de norske sauerasene Bleset sau (natursvart), Grå Trøndersau (grå og lys grå) og norsk kvit sau (sauehvit, utsolgt). Garnet passer godt i gensere, kofter og ikke minst til votteopskriftene i boka Selbuvotter av Anne Bårdsgård, som du også får kjøpt hos oss. Hillesvåg har spunnet garnet for oss – de er også med i KRUS og vi synes det er flott at de kan spinne for oss siden vi har liten kapasitet og av og til trenger hjelp av en snill storebror… Garnet har samme tykkesle som «Ask» som Hillesvåg lager, og om du ønsker andre farger, kan du kjøpe garn hos Hillesvåg og strikke sammen med vårt. Pris kr 170 per 100g. Fire farger, natursvart, grått og lys grått, samt hvitt, skriv ønsket farge ved bestilling.

DSC_0078 (2)

KRUS-garnet, grått, natursvart, eller lys grått. 170 NOK per 100g

Gimre 2 tr. av Grå trøndersau

100g totrådsgarn av grå trøndersau. Grå trøndersau har antagelig røtter tilbake til middelalderen da munkene på Tautra hadde med seg merino. Merinosauene ble blandet med den opprinnelige, lokale gråsauen, og resultatet ble en sau med finfibret ull i vakre gråtoner. Anbefalt pinnenr 3-3,5

DSC_0081 (2)

Gimre 2 tr. garn av Grå trøndersau. Lys grå, mellomgrå og koksgrå. 170 NOK per 100g

Gimre 2 tr. av Fuglestadbrogete sau

Dette garnet er laget av ull fra sauerasen Fuglestadbrogete sau. Fuglestadbrokete sau er en bevaringsrase fra Rogaland. Ulla er sterk og glansfull, med svært god spenst og ofte en fin ren hvitfarge. Velegnet til gensere, tykkere kofter, sokker og votter. Gjør seg godt som kontrast til svart eller grått garn, og er fint i aranstrikk. Anbefalt pinnenummer 3-3,5.
DSC_0099 (2)

Gimre 2 tr. Fuglestadbrogete sau. 170 NOK per 100 g.

Gimre 2 tr. av Blæset sau

Dette garnet er laget av lammeull fra sauerasen Blæset sau. Blæset sau er en bevaringsrase fra Rogaland. Lam av blæset sau er oftest vakkert natursvarte til mørkebrune. Lammeulla er spenstig og velegnet til strikking, hekling og veving. Fargen gjør den flott i totråds strikk som selbuvotter.
DSC_0097 (2)

Gimre 2 tr. Blæset sau, natursvart. 170 NOK per 100 g.

Søye 3 tr. av Grå trøndersau og Rygja

Anbefalt pinnenr 3,5-4,5.

DSC_0085 (2)

Tretråds garn av Ryggja og Grå trøndersau. Mellomgrå og koksgrå av grå trønder og hvit av Ryggja. 170 NOK per 100g

Vedde (vamsegarn)

Vi har laget et tykt og robust garn av norsk kvit sau og grå trøndersau som egner seg for deg som liker at det går fort å strikke. Garnet tåler vask godt, men om du vasker det hardt, vil det tove, og du får en særedels varm og slitesterk overflate, velegnet til friluftsbruk. Pinnenr 5-6. ca 96 m per 100g.

DSC_0087 (2)

Vedde 2 tr. av norsk kvit sau og grå trøndersau. Koksgrå, mellomgrå, lys grå og hvit. 160 NOK per 100g

Bækre 2 tr. tykt garn av villsau

100g totråds garn av gammel norsk sau eller villsau. Rasens offisielle navn er gammelnorsk sau, men det er også kjent som villsau. Dette er en primitiv spelrase, dekkhårene finnes i flere lengder og grovheter, og det er en del marg og dyrehår i ullfellen. Garnet vi tilbyr nå er av helsårsull med rikelig med underull, et tykt og robust garn for ytterplagg, men likevel forbausende mykt. Ull fra villsau er kjent for å være relativt vannbestandig og svært varmt. Anbefalt pinnenr 5-6.

DSC_0089 (2)

Bækre 2 tr. tykt garn av villsau. Lys grå, mellomgrå og svartgrå. 170 NOK per 100g

Ragg – garn til sokkestrikk

Dette garnet er laget av rester fra produksjonen og ull som ikke kan brukes i annen produksjon. Garnet har et grovt preg og egner seg godt til å strikke for eksempel raggsokker og tøfler. En hespe inneholder ca. 100 g, ca 180 meter. Oppskrift på strikkede tøfler følger med! Anbefalt pinnenummer 3-3,5.

DSC_0094 (2)

Ragg, garn til sokkestrikk. Mørk grå og mellomgrå. 150 NOK per 100g

Norsk Merino

2 tråds garn av norsk Merino fra Budal. Garnet er naturfarget og uten unødig bruk av kjemikalier. Dette garnet er ujevnt spunnet og gir derfor et særegent preg i striking og hekling. Anbefalt pinnenummer 2-4.
DSC_0103 (2)

Norsk Merino 2 tr. 170 NOK for 100 g.

Fin gammel Selbu

Dette garnet egner seg til finstrikk. Ulla er ekstra langfibret, glansfull og fin. Den er spesielt utvalgt for å lage et eksklusivt garn til den kresne strikker. Garnet er spunnet av Grå trøndersau (grå), Rygja (hvit) og Blæset (svart). Vaskes på ullvask med ullvaskemiddel. Anbefalt pinnenummer 1-2.
DSC_0113 (2)

Fin gammel Selbu, natursvart, grå og hvit. 150 NOK for 50 g. NB! små bestillinger blir sendt i hesper for å få billigst mulig frakt.

Ryegarn – big knit!

Ryegarn er ull i falsk tvinn rundt en ullgarnkjerne, og egner seg godt til veving og «big knit». I dette garnet utnytter vi ull som ikke egner seg til vårt vanlige garn. Av de som vises på bildet er den hvitgrå laget av ull fra spel og forskjellige crossbredraser, mens resten inneholder crossbred, for det meste grå trøndersau. Strikkes på pinnenummer 12-15. Ønsker du andre farger eller ulltyper, så spør! Garnet koster 100 kr per 100g, og selges i bunter på 300-500 gram.

DSC_0107 (2)

Ryegarn. Brunsvart og hvitgrå. 100 NOK per 100g, selges i bunter på 300-500g.

 

 Bestilling: