Garn

Garnet vårt er spunnet på vårt lille spinneri og produksjonen er håndverkspreget med mye manuelt arbeid. Vi selger stort sett bare naturfarget garn, og vi har sortert fargene for hånd. Dette gjør at fargene varierer mye mellom partiene og fargen kan avvike endel fra bildene . Tykkelsen varierer også litt mellom partiene.

Bestilling foregår ved å fylle ut skjemaet nederst på siden, og du får faktura i posten sammen med varene. For å bestille, kopierer du bildeteksten på de varene du ønsker, og skriver hvilket antall du ønsker av hver vare, og leveringsadresse. Fyll ut skjemaet nedenfor, eller send en mail til post@selbuspinneri.no

Har du spørsmål om kjøp i nettbutikken? Ta kontakt på mail: post@selbuspinneri.no

NB! Husk at porto og håndtering kommer i tillegg ved bestilling i nettbutikken.

 

Første garn fra de nye maskinene! 50g per nøste

Dette er det første garnet fra de nye maskinene. Det er fem ulike ullkvaliteter og tykkelser.
Første_garn2.jpg

Første Alpakka 2tr: 130,- Første Merino 3tr: 120,- (Første Merino 2tr: 120,- NB! UTSOLGT) Første Spæl 2tr 80,- Første Grå trønder 2tr 80,-

Dette er det første garnet fra våre nye maskiner. Vi feirer at vi har fått nye maskiner med garntyper som du kanskje aldri får maken til. Dette garnet er et resultat av utprøving med tanke på hva slags garnkvaliteter og ull vi kan spinne. Dette garnet er derfor unikt og det er et begrenset antall nøster.

Fra venstre: Første Alpakka 3tr. (svart)  ca.250m per 100g. Pinnenr 2,5. Dette garnet er laget av 50% kria Alpakka og 50% Lammeull av Blæset sau. Første Merino 3tr. (hvit) ca 250m per 100g. Pinnenr 2,5. Dette garnet er laget av 100% Norsk Merinoull. Første Merino 2tr. (hvit) ca. 330m per 100g. Pinnenr 2. Dette garnet er laget av 100% Norsk Merinoull. Første Spæl 2tr. (hvit) ca. 230m per 100g. Pinnenr 2,5-3. dette garnet er laget av 100% ull fra Spæl. Første Grå trønder 2tr. (grå) ca. 200m per 100g. Pinnenr. 3-3,5. Dette garnet er laget av 100% ull fra Grå trøndersau.

KRUS-garnet (Gammel Selbu spunnet hos Hillesvåg)

Prøv vårt KRUS garn! KRUS er et stort nasjonalt prosjekt med fokus på økt bruk av norsk ull. Vi har sortert ut spesielt langfibret høstull fra de norske sauerasene Blæset sau (natursvart), Grå Trøndersau (grå og lys grå) og Rygja (sauehvit). Garnet passer godt i gensere, kofter og ikke minst til votteopskriftene i boka Selbuvotter av Anne Bårdsgård, som du også får kjøpt hos oss. Vi har sortert og vasket ulla, og Hillesvåg har spunnet garnet for oss – de er også med i KRUS og vi synes det er flott at de kan spinne for oss siden vi har liten kapasitet og av og til trenger hjelp av en snill storebror… Garnet har samme tykkesle som «Ask» som Hillesvåg lager, og om du ønsker andre farger, kan du kjøpe garn hos Hillesvåg og strikke sammen med vårt. Pris kr 170 per 100g. Fire farger, natursvart, grått og lys grått, samt hvitt, skriv ønsket farge ved bestilling.

DSC_0078 (2)

KRUS-garnet, grått, natursvart, lys grått og hvitt. 170 NOK per 100g

Gimre 2 tr. av Grå trøndersau

100g totrådsgarn av grå trøndersau. Grå trøndersau har antagelig røtter tilbake til middelalderen da munkene på Tautra hadde med seg merino. Merinosauene ble blandet med den opprinnelige, lokale gråsauen, og resultatet ble en sau med finfibret ull i vakre gråtoner. Anbefalt pinnenr 3-3,5.

DSC_0081 (2)

Gimre 2 tr. garn av Grå trøndersau. Lys grå, mellomgrå og koksgrå. 170 NOK per 100g

Gimre 2 tr. av Fuglestadbrogete sau

Dette garnet er laget av ull fra sauerasen Fuglestadbrogete sau. Fuglestadbrokete sau er en bevaringsrase fra Rogaland. Ulla er sterk og glansfull, med svært god spenst og ofte en fin ren hvitfarge. Velegnet til gensere, tykkere kofter, sokker og votter. Gjør seg godt som kontrast til svart eller grått garn, og er fint i aranstrikk. Anbefalt pinnenummer 3-3,5.
DSC_0099 (2)

Gimre 2 tr. Fuglestadbrogete sau. 170 NOK per 100 g.

Gimre 2 tr. av Blæset sau

Dette garnet er laget av lammeull fra sauerasen Blæset sau. Blæset sau er en bevaringsrase fra Rogaland. Lam av blæset sau er oftest vakkert natursvarte til mørkebrune. Lammeulla er spenstig og velegnet til strikking, hekling og veving. Fargen gjør den flott i totråds strikk som selbuvotter.
DSC_0097 (2)

Gimre 2 tr. Blæset sau, natursvart. 170 NOK per 100 g.

Søye 3 tr. av Grå trøndersau og Rygja

Anbefalt pinnenr 3,5-4,5.

DSC_0085 (2)

Tretråds garn av Rygja og Grå trøndersau. Mellomgrå og koksgrå av grå trønder og hvit av Rygja. 170 NOK per 100g

Vedde (vamsegarn), UTSOLGT!

Vi har laget et tykt og robust garn av norsk kvit sau og grå trøndersau som egner seg for deg som liker at det går fort å strikke. Garnet tåler vask godt, men om du vasker det hardt, vil det tove, og du får en særedels varm og slitesterk overflate, velegnet til friluftsbruk. Pinnenr 5-6. ca 96 m per 100g.

DSC_0087 (2)

Vedde 2 tr. av norsk kvit sau og grå trøndersau. Koksgrå, mellomgrå og lys grå (HVIT ER UTSOLGT). 160 NOK per 100g

Bækre 2 tr. Tykt garn av Villsau Nb! UTSOLGT!

100g totråds garn av gammel norsk sau eller Villsau. Rasens offisielle navn er gammelnorsk sau, men det er også kjent som Villsau. Dette er en primitiv spælrase, dekkhårene finnes i flere lengder og grovheter, og det er en del marg og dyrehår i ullfellen. Garnet vi tilbyr nå er av helårsull med rikelig med underull, et tykt og robust garn for ytterplagg, men likevel forbausende mykt. Ull fra villsau er kjent for å være relativt vannbestandig og svært varmt. Anbefalt pinnenr. 5-6.

DSC_0089 (2)

Bækre 2 tr. tykt garn av villsau. Hvitgrå, mellomgrå og (natursvart er UTSOLGT)  . 170 NOK per 100g

Ragg – garn til sokkestrikk

Dette garnet er laget av rester fra produksjonen og ull som ikke kan brukes i annen produksjon. Garnet har et grovt preg og egner seg godt til å strikke for eksempel raggsokker og tøfler. En hespe inneholder ca. 100 g, ca 180 meter. Oppskrift på strikkede tøfler følger med! Anbefalt pinnenummer 3-3,5.

DSC_0094 (2)

Ragg, garn til sokkestrikk. Mørk grå og mellomgrå. 150 NOK per 100g

Norsk Merino

2 tråds garn av norsk Merino fra Budal. Garnet er naturfarget og uten unødig bruk av kjemikalier. Dette garnet er ujevnt spunnet og gir derfor et særegent preg i striking og hekling. Anbefalt pinnenummer 2-4.
DSC_0103 (2)

Norsk Merino 2 tr. 170 NOK for 100 g.

Fin gammel Selbu

Dette garnet egner seg til finstrikk. Ulla er ekstra langfibret, glansfull og fin. Den er spesielt utvalgt for å lage et eksklusivt garn til den kresne strikker. Garnet er spunnet av Grå trøndersau (grå), Rygja (hvit) og Blæset (svart). Vaskes på ullvask med ullvaskemiddel. Anbefalt pinnenummer 1-2.
DSC_0113 (2)

Fin gammel Selbu, natursvart, grå og hvit. 150 NOK for 50 g. NB! små bestillinger blir sendt i hesper for å få billigst mulig frakt.

Ryegarn – big knit!

img_5285

RYEGARN I BLANDING AV CROSSBRED OG SPÆL. FLERFARGET, GRÅ, OG HVIT MED SVART LAG YTTERST. 100 NOK PER 100G, SELGES I BUNTER PÅ 450-550G

Ryegarn er ull i falsk tvinn rundt en ullgarnkjerne, og egner seg godt til veving og «big knit». I dette garnet utnytter vi ull som ikke egner seg til vårt vanlige garn. Strikkes på pinnenummer 12-15. Ønsker du andre farger eller ulltyper, så spør! Garnet koster 100 kr per 100g, og selges i bunter på 450-550 gram. Nb: fargen varierer fra parti til parti.

 Bestilling: