Garn

Bestilling foregår ved å fylle ut skjemaet nederst på siden, og du får faktura i posten sammen med varene. For å bestille, kopierer du bildeteksten på de varene du ønsker, og skriver hvilket antall du ønsker av hver vare, og leveringsadresse. Fyll ut skjemaet nedenfor, eller send en mail til post@selbuspinneri.no

Har du spørsmål om kjøp i nettbutikken? Ta kontakt på mail: post@selbuspinneri.no

NB! Husk at porto og håndtering kommer i tillegg ved bestilling i nettbutikken.

Ryegarn – big knit!

Ryegarn er ull i falsk tvinn rundt en ullgarnkjerne, og egner seg godt til veving og «big knit». I dette garnet utnytter vi ull som ikke egner seg til vårt vanlige garn. Av de som vises på bildet er den hvitgrå laget av ull fra spel og forskjellige crossbredraser, mens resten inneholder crossbred, for det meste grå trøndersau. Strikkes på pinnenummer 12-15. Ønsker du andre farger eller ulltyper, så spør! Garnet koster 100 kr per 100g, og selges i bunter på 300-500 gram.

rye

Ryegarn. Flerfarget grå(UTSOLGT), hvitgrå, lys grå og mellomgrå(UTSOLGT). 100 NOK per 100g, selges i bunter på 300-500g.

KRUS garnet (Gammel Selbu spunnet hos Hillesvåg) NB! TOMT FOR NATURHVIT

Prøv vårt KRUS garn! KRUS er et stort nasjonalt prosjekt med fokus på økt bruk av norsk ull. Vi har sortert ut spesielt langfibret høstull fra de norske sauerasene Bleset sau (natursvart), Grå Trøndersau (grå og lys grå) og norsk kvit sau (sauehvit). Garnet passer godt i gensere, kofter og ikke minst til votteopskriftene i boka Selbuvotter av Anne Bårdsgård, som du også får kjøpt hos oss. Hillesvåg har spunnet garnet for oss – de er også med i KRUS og vi synes det er flott at de kan spinne for oss siden vi har liten kapasitet og av og til trenger hjelp av en snill storebror… Garnet har samme tykkesle som «Ask» som Hillesvåg lager, og om du ønsker andre farger, kan du kjøpe garn hos Hillesvåg og strikke sammen med vårt. Pris kr 170 per 100g. Fire farger, natursvart, grått og lys grått, samt hvitt, skriv ønsket farge ved bestilling.

krus-garn

KRUS-garnet, lys grått, natursvart, naturhvitt (utsolgt) eller grått. 170 NOK per 100g

Totråds garn av Grå trøndersau

100g totrådsgarn av grå trøndersau. Grå trøndersau har antagelig røtter tilbake til middelalderen da munkene på Tautra hadde med seg merino. Merinosauene ble blandet med den opprinnelige, lokale gråsauen, og resultatet ble en sau med finfibret ull i vakre gråtoner. Anbefalt pinnenr 2,5-3,5

selbugrå

2-tråds garn av Grå trøndersau. Lys grå, mellom grå og mørk grå. (nytt bilde kommer) 170 NOK per 100g

Tretråds garn av Grå trøndersau og Rygja

Anbefalt pinnenr 3,5-4,5

tretråds

Tretråds garn av Ryggja og Grå trøndersau. Hvit av Ryggja, mellomgrå og koksgrå av grå trønder. 170 NOK per 100g

Vamsegarn

Vi har laget et tykt og robust garn av norsk kvit sau og grå trøndersau som egner seg for deg som liker at det går fort å strikke. Garnet tåler vask godt, men om du vasker det hardt, vil det tove, og du får en særedels varm og slitesterk overflate, velegnet til friluftsbruk. Pinnenr 5-6. ca 96 m per 100g. Vi har flere farger av dette garnet, spør om du ønsker andre farger enn de som er avbildet.

vamsegarn

Vamsegarn av norsk kvit sau og grå trøndersau. Hvit av norsk kvit sau, lys grå, mellomgrå, koksgrå av Grå trøndersau. 160 NOK per 100g

Garn av villsau

100g totråds garn av gammel norsk sau eller villsau. Rasens offisielle navn er gammelnorsk sau, men det er også kjent som villsau. Dette er en primitiv spelrase, dekkhårene finnes i flere lengder og grovheter, og det er en del marg og dyrehår i ullfellen. Garnet vi tilbyr nå er av helsårsull med rikelig med underull, et tykt og robust garn for ytterplagg, men likevel forbausende mykt. Ull fra villsau er kjent for å være relativt vannbestandig og svært varmt. Anbefalt pinnenr 5-6.

tykkvillsau

Tykt totrådsgarn av villsau. Lys grå, mellomgrå og svartgrå. 170 NOK per 100g

Raggegarn til sokkestrikk

Dette garnet er laget av rester fra produksjonen og ull som ikke kan brukes i annen produksjon. Garnet har et grovt preg og egner seg godt til å strikke for eksempel raggsokker og tøfler. En hespe inneholder ca. 100 g, ca 180 meter. Anbefalt pinnenummer 3-3,5.

raggegarn

Raggegarn, tretråds garn til sokkestrikk. Mellomgrå og mørk grå. 150 NOK per 100g

Totråds garn av Gammelnorsk spælsau

100g totråds garn av gammel norsk spelsau. Rasen ble antagelig avlet fram i vikingtida/tidlig middelalder med tanke på å produsere glansfull ull for dekorative mønstre. Spelsauens ull består av blanke, lange dekkhår som er grove, og en meget finfibret og varm underull. Egner seg godt for strikking av litt mer robuste plagg der du ønsker kontraster. Spelsauen finnes i et utall farger og sjatteringer. Anbefalt pinnenr 2-2,5. 170 NOK per 100g

Vi er tom for 2-tråds hvitt spelsaugarn nå. Har du lyst til å prøve en av våre andre sauehvite garntyper? Vi har det svært glansfulle garnet av den nesten utdødde Steigarsauen fra Nordland, eller fantastisk myke Rygja fra Rogaland.

Bilde kommer.

Totråds garn av Blæset sau

100g totråds garn av Blæset sau. Rasen stammer fra Rogaland og er en gammel crossbredrase. Den særtegnes ved at dyra er mørke, helst svarte som lam/ungdyr, og siden avblekes mot grått. De har gjerne hvitt bliss og sokker, noen gange hvit haletipp også. Garnet er litt grovere en garn av grå trøndersau, men likevel mykt nok til å bli godt i votter, gensere og andre ytterplagg. Anbefalt pinner. 3-3,5 Natursvart. 170 NOK per 100g.

Bilde kommer (Garnet er natursvart og egner seg godt som kontrastfarge til for eksempel 2-tråds Ryggja garnet vårt).

 

Totråds garn av Rygja

100g totråds garn av Rygja. Rygja er en crossbredrase, ulla er finfibret og myk. Anbefalt pinner. 3-3,5. 170 NOK per 100g.

Bilde kommer (garnet er i naturhvit og egner seg godt sammen med både totråds Grå trøndersau og totråds Blæset sau).

NB! Utsolgt! Totråds garn av norsk pelssau

Vi har spunnet et tynt, silkeaktig mykt garn av norsk pelssau. Egner seg til å strikke på pinne nr 3-4. Hespene inneholder ca. 100g, og det er ca.150 løpemeter per 100g. Husk at ull av pelssau tover lett, vil du bevare preget plagget har når det er ferdig strikket, må du håndvaske. Hvis du vasker i maskin får du et produkt som er tovet. Det er også fint. 180 NOK per 100g

Bilde kommer når vi har laget mere garn.

 Bestilling: