Om oss

Ingvild Espelien og Frida Tove Meland startet Selbu Spinneri i 2010. Foto: http://www.selbyggen.no

Om oss

Selbu spinneri spinner ull fra norske sauer. Det finnes mange norske saueraser, med unike egenskaper når det gjelder ull. Vi spinner særlig de utryddingstruede sauerasene, som et bidrag til arbeide med å øke verdiskapningen for bønder som har disse sauene – og derved blir det mer attraktivt å ha dem. Vi leiespinner for saueeierne – det vil si at de leverer ulla til oss og får garn og andre produkt tilbake. Vi kjøper også litt ull og spinner også garn for eget salg.

Oss som jobber på spinneriet

Maren er spinner og produksjonsleder, mens Ingvild er daglig leder og styrets leder. I styret er også Tore og Frida Tove som begge bidrar mye i utviklingen av spinneriet.

Starten

Selbu spinneri ble etablert etter et seminar om ullforedling holdt på Mære Videregående skole i 2009. Vi brukte ett år på å planlegge, og stiftet selskapet høsten 2010. I Februar 2011 startet vi spinnemaskinene, de har siden da gått jevnt og trutt.

Mailadresse: post@selbuspinneri.no

Garn i spinnemaskinen

Garn i spinnemaskinen

Besøksadresse:

Selbu Spinneri har flyttet til Klæbu. Adressen vår er:

Vikingveien 9A

7540 Klæbu

5 thoughts on “Om oss

 1. Gratulerar!!
  Så artig å sjå! Ser ut til at det går bra med spinneriet dykkar, så moro!
  Helsing Magnhild
  -Telespinn

 2. Artig å se at dere har fine kurs- lurer på om dere fikk den ulla vi sendte- har ikke fått noen tilbakemelding på det, men det er kanskje ikke nødvendig ennå? Wenke Greve og Rolf Øidvin, Averøy

 3. Kære Selbu Spinneri.
  Jeg vil gerne i kontakt med jer, men kan ikke finde en mailadresse eller telefon nr. ?
  Med venlig hilsen
  Anna (anna.fhar@gmail.com)

Kommentarer er stengt.